logo
Copyright Qode Interactive 2016
de Penningmeestersch | Bedrijfsoverdracht
312
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-312,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Bedrijfsoverdracht

Aankoop en Verkoop van bedrijven

Uw belang staat centraal

Bij de aan- en verkoop van een bedrijf trekken we als team samen met de ondernemer op. We stellen een (anoniem) profiel op en in geval van verkoop een verkoopmemorandum.Daarna gaan we via ons uitgebreide netwerk mogelijk geïnteresseerde kopers of verkopers selecteren. Staat de ondernemer open voor koop of verkoop, dan begint het onderhandelingsproces. We voeren namens u of samen met u de regie in dit traject.In geval van koop verrichten we een due diligence-onderzoek al dan niet samen met uw huisaccountant.

Komen de wensen van koper en verkoper samen, dan verzorgen we – in samenspraak met bijvoorbeeld uw huisadvocaat – ook de contractuele afwikkeling, van intentieverklaring tot overname overeenkomst en closing bij de notaris. Vanzelfsprekend bemiddelen we ook bij de (her)financiering. We begeleiden het gehele traject van A tot Z.

Fusie en overname

Exclusieve begeleiding gedurende het gehele traject

Door de ruime ervaring en kennis van de markt zijn wij instaat om snel te komen tot een goed propositie c.q. een deal. Wij zijn bereid om risico te nemen en vragen slechts een beperkte eerste aanbetaling en doen de verkoop verder op basis van een percentage van de koopprijs die wij vooraf bepalen. Dus wij worden betaald op basis van het realiseren van succes en zijn daardoor zeer gemotiveerd.

De begeleiding bestaat uit verschillende werkzaamheden die te onderscheiden zijn in fasen van verkoop of aankoop.

Pre-exit
Op je 40e of 50e een deel van je bedrijf verkopen aan een investeerder, maar nog wel jaren de baas blijven ? Ook bij deze vorm van overdracht begeleiden wij u deskundig.

Management buy in / out

Geen opvolger voor het bedrijf?

Maar wel een of meerdere managers die het stokje graag en goed over wil/willen nemen? Management buy-out (MBO) is voor ondernemers een beproefde en gewaardeerde manier om het bedrijf voort te laten bestaan zonder aan echte vreemden te verkopen. Voor het overnemende management is het bij uitstek de mogelijkheid om tegen betaalbare condities te ondernemen. Geen geschikt management aan boord, maar wel interesse van buiten de onderneming in bedrijfsovername? Management buy-in (MBI) is voor steeds meer ondernemers de basis voor een goed pensioen.

Inzicht in de waarde

Bij verkoop van een bedrijf is het zaak dat u inzicht hebt in de waarde van de onderneming of het aandelenpakket dat u in het bezit hebt. Waardebepaling is ook aan de orde wanneer één van de aandeelhouders zijn aandelen te koop aanbiedt. Wij zijn volledig thuis in waardebepalingen. Om tot de juiste waarde te komen, hanteren onze specialisten diverse methoden en rekenwijzen. We vermoeien u er echter niet mee, want we presenteren u heldere taal, duidelijke cijfers en een gedegen rapportage.

 

Succesvolle overname of fusie?

De kans op succes wordt flink groter met een deskundig en ervaren adviseur aan uw zijde. Een adviseur die uw belang centraal stelt en een persoonlijke relatie nastreeft. Zo’n adviseur is Tonnie Coenen. Hij heeft meer dan 100 overnames in het MKB succesvol begeleid.

Neem contact op